Genel Anons ve Seslendirme Sistemleri

Yangın veya herhangi bir acil durumda alarm mesajlarının iletimi veya genel amaçlı anons iletimi ile sürekli fon müziği yayınlaması amacıyla ileri teknolojinin gereklerini yerine getiren sistemlerdir. Acil anonsta amaç insanların güvenli bir şekilde ortamdan tahliye edilmesini sağlamaktır. Sistemlerin kurulacağı yerlerin büyüklüğü ve zone sayıları, sistemin yapısını belirlemektedir.

Kurulan sistemler, yangın alarm gibi sistemlerle entegre olarak çalışabilmektedir. Seslendirme sistemlerinde amaç sadece müzik yayını ve anons yapılabilmesini sağlamak değil, yayının anlaşılabilir, güvenli ve sürekli olmasını da sağlamaktır.

Genel seslendirme ve acil anons sistemleri, büyük kitlelere acil durum anonslarının yapılması, çok sayıda kişiye önceden kaydedilmiş mesajların iletilmesi ve çevre müzik yayını gibi faydalarıyla dikkat çekmektedir. Gelişmiş sistemlerin çok geniş kullanım alanları vardır: Tren istasyonları, ofis binaları, alışveriş merkezleri, tiyatro ve sinemalar, üniversite kampüsleri, vs.

Genel seslendirme ve acil anons çözümleri içerisinde aşağıdaki ürünler yer almaktadır:

• Mikser Amfi
• Bölge kontrollü anons mikrofonları
• Kayıtlı mesajların yayını için otomatik sistemler
• Matriksler
• Amplifikatörler
• Audio Player
• Hoparlör
• Bölge seçiciler

Seslendirme Sistemleri Nerelerde Kullanılır ?

Belediyeler, Okullar, Askeri Alanlar, Fabrikalar, Tatil Köyleri, Sanayi Siteleri vb. alanların, ses, müzik ve Siren yayını yapmak amacıyla seslendirme ürünleri kurularak seslendirilmesidir.

Genel Alanlarda, ses ve müzik yayını yapılabilmesi için öncelikle yayının yapılacağı yerin/yerlerin özelliği ve büyüklüğü tespit edilir. Bu tespitten sonra ihtiyaca en uygun Ses Sistemleri belirlenir ve montajı yapılır. Ses ve müzik yayınının lokal alanlarda duyulmasını sağlayan Hoparlörler, elektrik direklerine veya bina dış cephelerine monte edilir. Ses ve müzik yayınını çevreye iletmek üzere merkez binaya da uygun Ses Amplifikatörleri kurulur. Hoparlörler ile Amplifikatörlerin birbirleri ile bağlantısı kablolu veya Kablosuz olabilir.

Konferans Seslendirme Sistemleri

Müşterilerimizin farklı ihtiyaçlarını karşılamak için konferans sistemi ürünleri video izleme sistemi, KIZILÖTESİ dil dağıtım sistemi, oylama Sistemi, Kablosuz mikrofon sistemi, geniş bir yelpazede ürün hizmetlerinde bulunmaktayız. Ürünlerimiz izleme kamu güvenliği, İtfaiye, askeri, demiryolu, Havacılık ve diğer alanlar için, komut ve dağıtım sistemlerinin yanı sıra, sorgulama sistemleri için kullanılır. Müşterilerimizin özel ihtiyaçları, istek üzerine yanı sıra OEM servisi göre özel ürünler sunuyoruz.

Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemleri Nedir?

Genel seslendirme ve acil anons sistemleri; acil durumlarda binalarda bulunan çalışanların ve ziyaretçilerin güvenli bir şekilde tahliye edilebilmesi için kullanılan sistemlerdir. Bu sistemler meydana gelebilecek her türlü tehlike anında yapılması gereken anons ve acil durum mesajlarını belirlenen ana merkezden istenilen bölgelere hızlı bir şekilde iletilmesini sağlayan sistemlerin tümüdür.

Büyük binalar ve geniş alanlarda merkezi uyarıların yapılabilmesi için genel seslendirme donanımlarının mutlaka kurulu olması gerekmektedir. Bu sistemler acil durum anlarında merkez ünitelerine kayıt edilmiş olan mesajlar sayesinde iletişim kurularak insanların tahliye edilmesi kolaylaşmaktadır.

Genel seslendirme ve acil anons sistemi kurulduğu her işletmede olası tehlike anında işletme içinde bulunan herkesin doğru ve seri şekilde tahliye edilmesi ve bilgilendirilmesini sağlamak için müzik ve siren yayınlarının yapılmasına olanak sağlayan sistemlerdir.

Netser olarak müşterilerimize gelişmiş donanımları kullanarak kapsamlı bir hizmet sunmaktayız. Bu sebeple uygulamalarımızın her birinde Honeywell tarafından üretilmiş olan ve yüksek teknolojiye sahip genel seslendirme ve acil anons sistemlerini kullanmaktayız.

Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemleri Nasıl Çalışır?

Çalışma prensibine bakacak olursak bu sistemler kurulduğu alanlarda yayın yapılması kuralına dayanan sistemlerdir. Bu sistemler genel olarak yangın algılama ve ihbar sistemleri ile beraber çalışmaktadır. Bu sistemlerin olmazsa olmazı tabi ki acil anons modülüdür. Acil anons modülü yangın ve diğer acil anonslar dışında gerekli olan her alanda kullanılabilmektedir.

Belli başlı ünitelerden meydana gelmektedir. Bunlar; mikrofonlar, hoparlörler, ampfilikatörler, mikser ve ses kontrol üniteleridir. Herhangi bir tehlike anında ana kumanda merkezinden projeye göre uygun görülerek yerleştirilmiş olan hoparlörler ile bağlantı kurulmakta ve gerekli olan anonslar yapılmaktadır.

Acil anons hoparlörleri bu sistemler için oldukça önemlidir. Ayrıca bu sistemler mikrofonlar aracılığıyla verici sistemlerden alıcı sistemlere iletimin sağlanması üzerinde kurulmuş olan sistemlerdir.

Son teknolojinin kullanıldığı bu sistemler genel amaçlı mesaj iletimi sayesinde sürekli fon müziği yayımlanmasına olanak sağlamaktadır. Normal zamanlarda müzik yayını yapan genel seslendirme ve anons sistemlerinin asıl amacı acil durumlarda gerekli olan ikaz yayınlarını yaparak olay yerinden hızlıca insanların tahliyesini sağlamaktır.

Genel Seslendirme ve Acil Anons Sistemleri Kullanım Alanı Nedir?

Genel seslendirme ve acil anons sistemleri kullanım alanlarına bakacak olursak bu sistemlerin hemen hemen her sektörde kullanıldığını görürüz. Profesyonel seslendirme sistemleri her tesis ve işletme için olmazsa olmaz sistemler arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Müzik yayınında amaç insanların bulunduğu hacimlerde hoş bir ambians sağlamak iken, acil anonsta amaç insanların güvenli bir şekilde ortamdan tahliye edilmesini sağlamaktır.

Sistemlerin kurulacağı yerlerin büyüklüğü, zon sayısı, hacimlerin akustik yapısı ve istekler sistemin yapısını belirlemektedir. Tek zondan, yüzlerce zona, tek anons noktasından yüzlerce anons noktasına kadar farklı büyüklükte sistemlerin tesis edilmesi mümkündür.

Acil anons sistemlerinin “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” gereğince 200 yataktan fazla kapasiteli tüm otellerde, 5000 m2’den büyük yapı inşaat alanı olan veya kullanıcı sayısı 1000 kişiyi aşan tüm yapılarda ve yüksekliği 51.5 m’yi geçen tüm binalarda kullanılması mecburidir.

Kurulan sistemler, yangın algılama ve alarm, havaalanlarında kullanılan uçuş bilgi sistemleri gibi sistemlerle entegre olarak çalışabilmekte, otomatik anonslar ve bilgilendirme mesajları önceden programlanarak sisteme verilebilmektedir.

Seslendirme sistemlerinde amaç sadece müzik yayını ve anons yapılabilmesini sağlamak değil, yayının anlaşılabilir, güvenli ve sürekli olmasını da sağlamaktır.

Tesis ettiğimiz sistemlerde, tüm uluslararası güvenlik standartlarını sağlamanın yanı sıra, basit bir analog sistemden çok fonksiyonel dijital sistemlere kadar geniş bir ürün portföyüne sahip olmanın avantajlarını da müşterilerimize sunmaktayız.

Acil durumlarda insanları uyarmak ve normal durumlarda da anons ve müzik yayını yapmaya yarayan sistemlerdir.

Seslendirme ve acil anons sistemleri ürünleri; akıllı ev sistemleri, aydınlatma, güvenlik kamera sistemleri, geçiş kontrol sistemleri, rack kabinet, telefon / santral sistemleri, tv / uydu sistemleri, yangın alarm sistemleri ve yapısal kablolama ürünleri ile birlikte zayıf akım sistemleri içerisinde yer almaktadır.

Seslendirme ve Acil Anons Sistem Standartları

Kurulacağı yapının özellik ve gereksinimlerine uygun olması açısından farklılık göstermektedir. Kurum ve kuruluşlar bu farklılıkları tanımlamak, istedikleri ürünlerin; kalitesini, teknik özelliklerini ve işçilik standartlarını belirlemek için şartnameler yayınlarlar.

Kurulmuş olan sistemlerin uzun ömürlü olması, düzgün ve verimli çalışabilmesi için; öncelikle kullanılacak ürünlerin kalite ve standartlarının yeterli olması, yapılacak olan işçiliğin kusursuz olması ve sistemlerin düzenli olarak kontrol ve bakımlarının yapılması gerekmektedir. Bu durum bütün zayıf akım sistemleri için hayati önem taşımaktadır. Devletin yayınlamış olduğu kanunlar ve yönetmeliklerle de bu kontrol ve bakım işleri zorunlu hale getirilmiştir.

Kalite standartları; Avrupa Birliği tarafından “EN54” başlığı altında belirlenmiş olup ülkemizde TS/EN54 olarak tarif edilmiştir.

Seslendirme ve Acil Anons Sistemleri Kullanım Alanları

Seslendirme ve acil anons sistemleri, acil durumlarda binada bulunan insanların kolay ve zararsız bir şekilde ortamdan tahliye edilmesini amaçlamaktadır. Acil durumlar dışında ise binalarda anons ve müzik yayını için kullanılmaktadırlar. Alışveriş merkezleri, otogarlar, havalimanları vb. yerlerde yapılan anonslar aracılığı ile insanlar bilgilendirilirken, mekanlarda hoş bir ortam sağlamak için de müzik yayınları yapılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir